بیماری کروناویروس یک بیماری در حال ظهور است با افزایش سریع در موارد و مرگ و میر از زمان نخستین شناسایی آن در ووهان چین روبرو شده است. اطلاعات محدودی در مورد نحوه تاثیر بیماری کروناویروس بر دوران بارداری وجود دارد. با این حال، اطلاعات در مورد بیماری های مرتبط با دیگر کرونا ویروس (به عنوان مثال ، سندرم حاد تنفسی حاد و سندرم تنفسی خاورمیانه) ممکن است بینش های مشابهی در مورد اثرات بیماری کروناویروس در دوران بارداری ارائه دهد.
اکنون که به نظر می رسد بیماری همه گیر COVID-19 حداقل برای چند ماه ادامه یابد ، ممکن است والدین در انتظار این باشند که چگونه این بیماری بر بارداری و سلامت نوزادانشان تأثیر بگذارد.
اطلاعات بسیار کمی در این مورد در دسترس می باشد، اما به نظر می رسد که خانم های باردار نیز مانند بقیه افراد دیگر ممکن است علائم بیماری کرونا را بروز دهند.
آیا زنان باردار مستعد ابتلا به ویروس کرونا هستند؟
از آنجایی که ویروس کووید ۱۹ به طور کلی مورد مطالعه گسترده قرار نگرفته است، بنابراین نمی توان با اطمینان در مورد خطرات آن صحبت کرد.
خانم های باردار نسبت به سایر عفونت های تنفسی مانند آنفولانزا حساس تر هستند. این امر تا حدی به این دلیل است که حاملگی سیستم ایمنی بدن را در این دوران تا حد زیادی تغییر می دهد و بخشی از آن به دلیل تأثیر هورمون های بارداری بر روی ریه ها و قلب خانم های باردار می باشد.
ویروس کرونا چه تاثیری بر روی مادران باردار دارد؟
اغلب خانم های بارداری که دارای مشکلات تنفسی هستند به محض آلوده شدن، می توانند به شدت بیمار شوند که این مساله با عواقب طولانی مدت برای مادر و نوزاد همراه خواهد بود.
اما ویروس کرونا می تواند در هفته های ابتدای بارداری، با نقایص هنگام تولد و برخی از شرایط رشد همراه باشد و برخی از ویروس ها می توانند عواقب مخربی برای جنین داشته باشند. به عنوان مثال ویروس زیکا می تواند به کوچکی سر به طور غیرمعمول منجر شود و ابولا می تواند کشنده باشد.
علائم ویروس کرونا در خانم های باردار
کووید ۱۹ آنفلوانزا نیست، این بیماری به سرعت گسترش می یابد و انتظار می رود در هر شرایطی تأثیرات قابل توجهی در سلامت اقتصادی و اجتماعی بگذارد. متخصصان زنان و زایمان و سایر پزشکان مراقبت های بهداشتی توصیه می کنند که به خانم های باردار باردار مراقب های لازم را اتخاذ کرده و علائم تب، سرفه، سردرد و اسهال را جدی بگیرند.
چرا خانم های باردار بیشتر در معرض خطر عفونت های تنفسی هستند؟
یکی از عواملی که موجب می شود خانم های باردار بیشتر از افراد دیگر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا باشند این است که خانم های باردار در این دوران دچار ضعف سیستم ایمنی بیشتری هستند. کاهش ایمنی بدن یک پاسخ طبیعی فیزیولوژیکی بدن در دوران بارداری می باشد.
آیا کروناویروس در رحم، هنگام تولد یا از طریق شیردهی به نوزاد منتقل می شود؟
برخی ویروس ها می توانند از مادر به جنین در رحم منتقل شوند، از جمله ویروس زیکا، سیتومگالو ویروس، سرخچه و سرخک و سایر در حین زایمان مانند HIV ، تبخال و هپاتیت، اما ویروس های تنفسی عموماً اینگونه نیستند.
هنوز شواهد کافی برای اثبات انتقال کروناویروس جدید از رحم مادر وجود ندارد. اما احتمال آن ممکن است وجود داشته باشد. همچنین وجود کرونا ویروس در شیر مادر تشخیص داده نشده است و هنوز مشخص نیست که آیا مادر می تواند COVID-19 را از این طریق منتقل کند یا خیر.
اقدامات احتیاطی در رابطه با مادران باردار مبتلا به ویروس کرونا
هر خانم بارداری با علائمی مانند تب، سرفه، و یا هر یک از علائم ویروس کووید ۱۹ جهت انجام زایمان در یک اتاق جداگانه و کاملا بهداشتی منتقل می شود و فرآیند زایمان انجام می شود.
یا اگر خانمی بعد از زایمان دچار علائم بیماری کرونا شود، ممکن است برای مدت زمانی جدایی مادر و نوزاد توصیه شود. متخصصین زنان و زایمان روش های مناسب برای جدایی و نحوه شیردهی با مادر صحبت می کنند.
زنان باردار و والدین نوزادان برای ایمن ماندن چه کاری می توانند انجام دهند؟
توصیه می شود همه خانم های باردار حتی اگر علائم بسیار خفیفی دارند با پزشک خود در این باره صحبت کنند. علائمی مانند تب نیز باید در سریع ترین زمان ممکن کنترل شود زیرا این امر ممکن است باعث ایجاد استرس برای جنین شود. تب های طولانی مدت در سه ماهه اول، هنگامی که اندام های جنین هنوز در حال شکل گیری هستند، احتمالاً به رشد جنین آسیب می رسانند و منجر به نقص هنگام تولد یا سقط جنین می شوند. نوزادان نیز به طور کلی یک گروه پرخطر محسوب می شوند ، اما هنوز شواهد زیای در این باره وجود ندارد.
هم اکنون ویزیت های مراقبت های بهداشتی در نوزادان از طریق تماس های تلفنی و مراجعات حضوری در مطب دکتر ندا حاجیها ارائه خواهد شد. همواره توصیه می شود مادران قبل از مراجعه با مطب تماس حاصل نمایند.
راه های ارتباطی با دکتر ندا حاجیها متخصص زنان و زایمان :
- تهران، جردن، بالاتر از میرداماد، نبش کوچه آناهیتا، پلاک ۱۸۲، طبقه ۴، واحد ۱۳
- ۰۲۱۸۸۱۹۵۸۳۱
- صفحه اینستاگرام
- info@drhajiha.com