تاثیر فاکتورهای رحمی در باروری

تاثیر فاکتورهای رحمی در باروری

آیا فیبروم ها و پولیپ ها و عوامل رحمی می توانند موجب کاهش باروری شوند یا خیر؟

به طور کلی یکی از علل ناباروری و سقط جنین، فاکتورهای رحمی می باشند. فاکتورهای رحمی به دو علت عمده ژنتیکی و آناتومیک تقسیم بندی می شوند.

شما عزیزان می تواند برای مشاوره و تعیین وقت قبلی از دکتر ندا حاجیها متخصص زنان و زایمان ، با شماره زیر و پیج اینستاگرام ارتباط برقرار کنید. شماره های تماس : ۸۸۱۹۵۸۳۱ ۰۲۱

 

از عوامل ژنتیکی فاکتورهای رحمی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • رحم های تک شاخ : نوعی از اختلالات مادرزادی رحم می باشد به این شکل که در دوران جنینی رحم ب هشکل طبیعی و نرمال شد نکرده و موجب ایجاد شکل غیرطبیعی در رحم می شود.
  • رحم های دو شاخ : نوعی اختلال رحمی است بدین شکل که انکار فقط نصف رحم رشد کرده باشد و نصف دیگر تشکیل نشده است.
  • وجود سپتوم در داخل رحم : یک دیواره نازک داخل رحم است که ممکن است موجب بروز ناباروری در فرد شود.

تمام موارد بیان شده جزء عوامل ژنتیکی موثر در ناباروری می باشند.

از عوامل آناتومیک فاکتورهای رحمی می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • فیبروم ها
  • پولیپ ها

با افزایش سن و در طول دوران زندگی، فیبروم و پولیپ ها در رحم و یا در حفره های رحمی ایجاد می شود. این فاکتورها به صورت آناتومیک، با گذشت زمان ایجاد می شوند. با بررسی های انجام شده مشخص شده که این فیبروم و پولیپ ها می توانند موجب کاهش باروری و ایجاد سقط در یک خانم شوند حتی می تواند موجب زایمان زودرس در دوران بارداری و مشکلات دوران بارداری شوند.

تاثیر فاکتورهای رحمی در باروری
تاثیر فاکتورهای رحمی در باروری

تاثیر فاکتورهای آناتومیک بر باروری

به طور کلی احتمال کاهش باروری و بالا رفتن احتمال سقط جنین در افراد مبتلا به فیبروم ها و پولیپ، بسیار زیاد است. بنابراین زمانی که خانمی با مشکل سقط یا ناباروری به پزشک مراجعه کند قبل از هر اقدامی لازم است تا رحم وی از نظر شکل و فرم مورد بررسی قرار گیرد.

درمان پولیپ و فیبروم رحمی

بسیاری از این پولیپ ها و فیبروم ها قابل درمان هستند. اما در مورد اینکه چه فیبروم هایی درمان می شوند؟ و یا چه پولیپ هایی باید برداشته می شوند؟ این مسله نیازمند برررسی های بیشتر است و حتما باید زیر متخصصی باشد که فیلد ناباروری متبحر باشد و بتواند تمام جوانب را بسنجند و تصمیم درستی بگیرد. اما اگر بخواهیم به طور کلی بیان کنیم این است که:

  • فیبروم هایی که اندازه آنها کوچک و در داخل دیواره رحم یا بیرون از حفره رحم هستند و به داخل دیواره نهفته رحم فشاری وارد نمی کنند، معمولا مشکل ناباروری و سقط ایجاد نمی کنند و در اکثر موارد نیاز به درمان ندارند.
  • اما فیبروم هایی که به حفره رحم فشار وارد می کنند یا اندازه آنها به قدری بزرگ است که با اینکه خارج از رحم باز هم موجب اختلال خون رسانی در حفره داخلی رحم می شوند و باید به سرعت درمان شوند.

لینک های مفید
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 4 =