پارگی زودرس کیسه آب
یکی از مشکلاتی که ممکن است در دوران بارداری اتفاق بیفتد پارگی زودرس کیسه آب می باشد. اما اینکه چرا کیسه آب زودتر از موعد پاره می شود در ادامه مقاله به شرح آن می پردازیم.
همانطور که می دانید جنین دورن یک مایعی داخل یک کیسه بسیار شفاف شناور می باشد. این کیسه در عین اینکه بسیار نازک است اما قابلیت ارتجاعی و کشش خوبی دارد و بسیار سخت و غیر قابل پاره شدن می باشد مگر اینکه تحت شرایط خاصی قرار گرفته باشد.
یکی از مشکلاتی که ممکن است در دوران بارداری اتفاق بیفتد پارگی زودرس کیسه آب می باشد. اما اینکه چرا کیسه آب زودتر از موعد پاره می شود.
برای مشاوره و تعیین وقت قبلی از دکتر ندا حاجیها متخصص زنان و زایمان ، با شماره زیر و پیج اینستاگرام ارتباط برقرار کنید. شماره های تماس : ۸۸۱۹۵۸۳۱ ۰۲۱
پارگی کیسه آب معمولا بعد از هفته ۳۸ بارداری اتفاق می افتد که خود می تواند علامت زایمان باشد. اما اگر این پارگی زودتر از ۳۸ هفتگی اتفاق بیفتد می تواند موجب تولد زودرس نوزاد شود که به آن پارگی زودرس کیسه آب گفته می شود. معمولا در بارداری های نرمال کیسه آب بعد از شروع دردهای زایمانی پاره می شود.
محتوا
عوامل موثر در پارگی زودرس کیسه آب
علت اصلی پارگی زودرس کیسه آب و زایمان زودرس ناشناخته است، اما گاهی وجود برخی از باکتری ها در داخل واژن می تواند باعث نازک شدن کیسه آب شود و مادر دچار پارگی زودرس کیسه آب شود. به این صورت که اگر مادر دچار عفونت هایی باشد به خصوص ترشحات بدبو یا سوزش یا خارش های مکرر در طی بارداری داشته باشد، می تواند یکی از مهم ترین عوارض آن پارگی زودرس کیسه آب باشد. بنابراین توصیه دکتر ندا حاجیها به همه مادران عزیز این است که اگر ترشحات فراوانی دارند که رنگ و بوی بدی دارد یا گاهی دچار سوزش و خارش می شوند حتما به ماما و پزشکی که به آن مراجعه می کنند، مسله را درمیان بگذارند. شاید نیاز به معاینه و درمان داشته باشند که اگر درمان صورت نگیرد می تواند خطر پارگی زودرس کیسه آب را به دنبال داشته باشد.
نشانه های پارگی کیسه آب در بارداری
خروج ناگهانی مایع از واژن نشانه پارگی کیسه آب می باشد. یعنی اینکه مادر حس کند خیس شده است که این اتفاق ممکن است در خواب در دستشویی یا حین حرکت ممکن است اتفاق بیفتد، به طوری که تمام لباس های زیر و پاها خیس شود.
گاهی ترشحات لزج و غلیظ با مایعی که به هنگام پارگی کیسه آب خارج می شود اشتباه گرفته می شود. اما این ترشحات طبیعی هستند. در صورتی که خانم به پارگی کیسه آب خود شک کرده باشد حتما باید به پزشک خود مراجعه کند. زیرا با انجام یک آزمایش بسیار ساده می توان به تشخیص پارگی کیسه آب پرداخت.
آیا پارگی کیسه آب نگران کننده است؟
اگر قبل از اینکه جنین به تاریخ تقریبی تولد برسد خانمی دچار پارگی کیسه آب شود بهتر است در اسرع وقت خود به بیمارستانی که قرار بود زایمان در آنجا انجام شود، برساند تا مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد زیرا زمانی که خانم شک به پارگی کیسه آب داشته باشد و توجه نکند و زمان را به تعویق بیندازد خطر عفونت خود بعد از زایمان بالا می برد. بنابراین می توان گفت پارگی زودرس کیسه آب یک اورژانسی می باشد و باید در اسرع وقت به نزدیک ترین محل زایشگاهی مراجعه شود تا تحت معاینه و ارزیابی قرار بگیرد.
و در آخر…
خانمی که دچار پارگی زودرس کیسه آب شده است بهتر است به هنگام انتقال به بیمارستان به حالت دراز کشیده یا نیمه نشسته باشد و حدالامکان به نزدیک ترین محل جهت بررسی مراجعه شود.