شایعترین نوع مشکل دستگاه تناسلی زنان، سرطان اندومتر یا سرطان رحم است. جالب است بدانید که این نوع سرطان نیمی از تمامی سرطان های به اصطلاح ژنیکولوژیک و چهارمین رده از سرطان های شایع در زنان و هشتمین نوع بدخیمی است که منجر به مرگ می شود.
اگر شما یا یکی از اطرافیان و اعضای خانواده تان دچار عوارض و مشکلاتی در ناحیه رحم شدید نیازی نیست اصلا نگران باشید. شما می توانید با مراجعه به یکی از بهترین متخصصین زنان و زایمان، خودتان را برای مبارزه با این نوع بیماری ها که در دنیای مدرن امروز آماده کنید.
در این مقاله سعی داریم با بیان مبحث دیگری در رابطه با درجه بندی سرطان رحم بر اساس خطرناک بودن و یا خوش خیم بودن و بدخیمی و روندهای درمان آن شما را به طور خلاصه و کلی با چنین مشکلی آشنا کنیم.
آیا سرطان رحم کشنده است؟
اولین سوالی که برای زنان همواره پیش می آید این است که آیا سرطان رحم کشنده است؟ این نوع از سرطان معمولا بعد از دوران یائسگی رخ می دهد و با افزایش سن شدت آن افزایش می یابد. هرگاه این سرطان در مراحل اولیه تشخیص داده شود، بدون جراحی تهاجمی یا پرتودرمانی قابل درمان است. با این وجود میزان مرگ و میر ناشی از آن آنقدر هست که بخواهیم مراقبت های بهداشتی و دوره های معاینه را در طول عمرمان و بررسی تاثیرات هورمون استروژن در بدن خود را افزایش دهیم.
درجه بندی سرطان رحم
برای شناخت بیشتر از میزان طول عمر بیماران مبتلا سرطان رحم و شیوه های درمان قطعی سرطان رحم، باید درجه بندی سرطان رحم را بررسی کرد.
دو نوع تقسیم در کارسینوم سرطان رحم با توجه به پاتوژنز مورد نظر است؛ تیپ یک و تیپ دو.
کارسینوم اندومتر نوع یک؛ تومورهای type I ، به طور میانگین ۸۰ درصد از موارد سرطان رحم را شامل می شوند. در این دسته، سن بیماران کمتر و در حدود سنین یائسگی بوده و سابقه تماس با استروژن مقابله پروژسترون در آنها وجود دارد.
کارسینوم اندومتر نوع دو؛ تومورهای type II ، در زنانی ایجاد می شود که تحت هیچ نوع تحریک استروژنی نیستند. این تومورهای غیروابسته به استروژن در زنان مسن تر و در سنین بعد از دوران یائسگی به وجود می آیند و ژنتیک و نژاد زنان نیز در میزان ابتلا به آن تاثیر متفاوتی دارد.
پس از تشخیص سرطان آندومتر پزشک متخصص بررسی می کند که بیماری تا چه حد گسترش یافته است و تا چه مرحله پیش رفته است.. درجه بندی سرطان به تعیین اینکه سرطان تا چه حد جدی است و بهترین درمان آن چیست کمک میکند. درجه بندی سرطان رحم یکی از مهمترین عوامل برای تصمیم گیری در مورد شیوه درمان و تعیین اینکه تا چه حد درمان موفق خواهد بود است.
مراحل سرطان رحم در زنان از مرحله یک تا چهار است، معمولا عدد کم تر نشان دهنده این است که سرطان کمتر گسترش یافته و عدد بیشتر یعنی سرطان بیشتر گسترش یافته است. حروف الفبایی بعد از عدد هم معنا دارند که در ادامه با آنها آشنا می شویم.
فاکتورهای مهم در درجه بندی سرطان رحم
سیستم های مورد استفاده برای مرحله بندی سیستم FIGO؛ فدراسیون بینالمللی زنان و مامایی و سیستمTNM ؛ کمیته مشترک بینالمللی سرطان هستند که هر دو از یک شیوه استفاده می کنند. در این سیستم ها سرطان آندومتر را بر اساس سه فاکتور درجه بندی می کنند:
T؛ اندازه تومور که یعنی تا چه حد سرطان به رحم رسیده است، آیا سرطان به ساختارها یا ارگانهای مجاور هم نزدیک شده است؟
N؛ گسترش به گرههای لنفاوی: آیا سرطان به گرههای لنفاوی لگن یا اطراف آئورت (گرههای لنفاوی پارا آئورت) گسترش یافته است؟
M؛ متاستاز: یعنی آیا سرطان به گرههای لنفاوی دور یا اندامهای دور نیز سرایت کرده است؟
درجهبندی سرطان رحم میتواند پیچیده باشد، بنابراین یک متخصص زنان خوب باید آن را به شکلی که قادر به درک آن خواهید بود برایتان توضیح دهد.
نشانهها و علائم سرطان اندومتر
علائمی که در ادامه بیان می شود ممکن است به خاطر سرطان رحم بروز کرده باشند. اگر این علائم را داشته باشید حتما باید به یک متخصص زنان و زایمان خوب مراجعه کنید:
- ترشحات یا خونریزی که به پریود مربوط نیست
- رحم سخت یا دردناک
- درد هنگام رابطه جنسی
- درد در ناحیه لگن
درمان قطعی سرطان رحم
با مشاهده علائم ذکر شده که می تواند نشانه سرطان رحم باشد پزشک متخصص شما ابتدا روندهای معاینه را پی می گیرد. پس از تشخیص سرطان رحم و درجه بندی آن، بسته به نوع و درجه و پیشرفت سرطان و شرایط جسمانی بدن بیمار باید روند درمان که بسیار متنوع و جدید هستند را پیش ببرد. با توجه به شایع بودن این بیماری، لازم است همواره با متخصص زنان خوب در ارتباط باشید و با معاینه دوره ای به خصوص در سنین بالا و در سال های نزدیک به دوره یائسگی آن را به موقع تشخیص داده و از عواقب آن به سادگی پیشگیری کنید.
راه های ارتباطی با بهترین جراح زیبایی واژن در شمال تهران:
- تهران، جردن، بالاتر از میرداماد، نبش کوچه آناهیتا، پلاک ۱۸۲، طبقه ۴، واحد ۱۳
- ۰۲۱۸۸۱۹۵۸۳۱
- صفحه اینستاگرام
- info@drhajiha.com